Bucharest, Romania
office@evolvetoday.ro
+40 725 161 883
Follow Us

Tendințe în recrutare în toamna lui 2020

Cu tot mai mulți angajați care lucrează remote începând cu primăvara acestui an datorită pandemiei, tehnologia a devenit o resursă esențială pentru toată lumea, iar oamenii de recrutare și HR nu fac excepție. Au trecut aproape 8 luni din Martie, când Organizația mondială a sănătății a descris criza Covid-19 ca fiind o pandemie globală. 

Acum că ne uităm în spate, putem spune că 2020 a fost un an (cel puțin) ciudat și atipic, iar preconizările despre ce urma să se întâmple anul acesta, au zburat pe fereastră. Anul acesta am experimentat schimbări majore la nivelul societății, a invididului și a locului de muncă. Iar toate aceste aspecte au transformat totul peste noapte – inclusiv felul în care se face recrutarea. În timp ce ne adaptăm la “noul normal” trebuie să ținem cont de o serie de noi trenduri:

Procesul de onboarding și transferul de know-how se mută exclusiv online

Onboarding-ul este pasul final din procesul de recrutare și este probabil cel care are cel mai mult de suferit din cauză că interacțiunea umană a ieșit din ecuație. Acum, eforturile tuturor se concentrează să transforme onboarding-ul virtual într-o experiență cât mai pozitivă.

La fel, odată cu munca remote a apărut nevoie de transfer de know-how virtual, deci nevoie de programe de conferințe video, resurse digitale și platforme de e-learning.

Oamenii de recrutare se transformă în parteneri strategici de business

Trăim în vremuri de incertitudine organizațională, iar asta înseamnă că echipele responsabile de managementul talentelor sunt mai importante ca niciodată pentru succesul unei companii. Liderii de HR care înțeleg obiectivele de business și identifică oportunități de atragere a talentelor de top se vor transforma în adevărați parteneri ai companiilor care vor să rămână relevante pe piață. 

Mobilul și social media continuă să joace un rol crucial în recrutare

Mobilul a bătut de mult desktop-ul în termeni de număr de utilizatori și nu este greu de observat că mai toți candidații de top vin din trafic mobil. Chiar dacă la prima impresie ai putea crede că doar millenials și generația Z sunt mai predispuși să aplice la job-uri de pe mobil, potrivit unei cercetări realizate de Glassdor, peste 55% din job-uri sunt căutate de pe mobil și de categoriile mai înaintate de vârstă. Implicit, nu vorbim doar despre căutarea de joburi entry level ci despre toate nivelurile de senioritate. Pe scurt, recruiterii trebuie să continue să-și concentreze eforturile pe promovări online și să se asigure că abordările lor online sunt complet mobile-friendly, dacă nu chiar mobile-first.

Retenția trebuie să devină prioritatea numărul 1

Având în vedere criza de sănătate și criza economică care își lasă amprenta pe aproape fiecare industrie, o organizație nu-și poate permite să piardă un om cheie. Tocmai de aceea trebuie concepute strategii de retenție și de employer branding. Cu cât păstrezi mai mult oamenii importanți în echipă, cu atât nu trebuie să investești în recrutarea, pregătirea și integrarea unor noi angajați.

Dezvoltare și promovare din interior (upskilling)

Există companii care au mai multe joburi deschise decât candidați pregătiți să le ocupe. În mod evident, este extrem de greu de recrutat pentru aceste poziții, chiar și din perspectiva celor mai experimentați recruiteri. Astfel, tendința în creștere este pregătirea și educarea oamenilor din interior și promovarea lor roluri mai avansate. Recrutarea internă este și va rămâne o variantă optimă pentru companiile care doresc să-și eficientizeze costurile și să păstreze angajații mai mult timp.

În concluzie…

Este clar că anul 2020 este unul dificil și provocator (cel puțin) și este foarte posibil să resimțim consecințe în 2021 sau chiar mai departe. Dar, dacă privim lucrurile dintr-o altă perspectivă, schimbările ne stimulează să ne autodepășim, să ne adaptăm constant și să găsim soluții noi.

Recrutarea rămâne o forță vitală care ajută companiile să rămână competitive în business și să se extindă, în ciuda obstacolelor. Iar după cum merg lucrurile, recruiterii vor avea tendința (sau vor fi forțați) să vină cu noi modele creative de recrutare și să lucreze la fel de productiv, chiar și de la distanță. 

Întâmpini dificultăți în atragerea și păstrarea oamenilor de top în interioru companiei? Ia legătura cu un recruiter senior din echipa Evolve Today și hai să găsim împreună oamenii de care ai nevoie. Contactează-ne aici. 

Post a Comment