Bucharest, Romania
office@evolvetoday.ro
+40 725 161 883
Follow Us

Importanța studenților într-o organizație

Prezența studenților angajați poate fi un foarte lucru bun pentru orice organizație, pentru că studenții la început de drum sunt dornici să contribuie la proiecte și au o capacitate uimitoare de a învăța și de a se adapta rapid situații noi. De cele mai multe ori sunt plini de resurse și au idei și perspective fresh care pot face diferența într-o situație care necesită inovație. Companiile care atrag și dezvoltă studenți vor avea doar de câștigat, cheia fiind în adoptarea unei mentalități de mentorship, nu neaparat de leadership.

Așadar, ce pot aduce studenții într-o organizație?

ENTUZIASM

Studenții înțeleg cât de dificil este să obții un loc bun de muncă și vor fi motivați să se diferențieze de colegi. Sunt dispuși să lucreze și să se dedice dacă li se oferă oportunitatea, pentru că vor să-și demostreze lor și celorlalți că pot aduce valoare reală și pot implementa cu succes conceptele teoretice învățate pe băncile facultății sau masteratului.

ABILITĂȚI DIGITALE 

Fie că vorbim de cele mai noi trenduri online, ultimele funcționalități implementate pe platformele de social media sau care sunt cele mai cool fraze de inclus în comunicare pentru targetarea unui public țintă tânăr, studenții sunt cei care pot aduce insight-uri valoroase companiei tale. Ei sunt angajați cheie în orice organizație care caută să se promoveze online, să dezvolte comunități sau să comunice eficient pe noile medii. 

ABILITATEA DE A-ȘI ASUMA RISCURI 

Tinerii sunt în general mai îndrăzneți, mai deschiși la provocări și pregătiți să-și asume riscuri într-un rol nou. Sunt flexibili să se mute, să exploreze noi oportunități sau să propună idei curajoase, în contrast cu angajații care pe cale să-și construiască o familie sau fac un credit la bancă pentru achiziționarea unei locuințe, care sunt puțin mai conservatori și vor să limiteze factorii de risc din viața lor, inclusiv la locul de muncă.

FLEXIBILITATE

Organizațiile care identifică și atrag tineri cu potențiali au libertatea de a la oferi un mediu facil dezvoltării, prin programe de formare și mentorat. Astfel angajatorii construiesc o bază solidă de abilități pe care tinerii le pot folosi pentru a se dezvolta în carieră. De asemenea, companiile care reușesc să păstreze angajații pe perioade mai lungi, au posibilitatea de a-i pregăti riguros pentru poziții de management, încă de la începutul carierei.

RECIPROCITATE

Cineva și-a asumat un risc când te-a angajat pe tine pentru prima dată, nu-i așa? Este momentul să întorci binele înapoi în univers. Ține cont că primul job este un pas important în viața unei persoane care își poate lăsa amprenta pe direcția carierei pe termen lung. Mai mult, dinamismul și spiritul inovativ al multor tineri îi pot energiza și pe alți membri ai personalului care au pierdut din motivație pe parcurs.

O MÂNĂ DE AJUTOR 

Atunci când angajezi studenți în internship sau orice personal entry-level, poți în sfârșit implementa cu succes proiectele pentru care nu ai avea în mod normal timp sau resurse. Cere-le o mână de ajutor în amenajarea sau înfrumusețarea biroului, dezvoltarea secțiunii de blog a companiei sau înregistrarea unor documente în bazele de date. Aceste activități, deși importante, sunt adesea lăsate în spate, fiind acoperite de alte proiecte prioritare.

POȚI IDENTIFICA TALENTE DE TOP

Studenții de astăzi sunt forța de muncă de mâine. Este posibil ca studenții pe care îi angajezi astăzi să nu lucreze permanent în echipa ta, dar îi poți contacta din nou în momentul în care își finalizează studiile și pot să lucreze full time. 

Un loc de muncă în compania ta poate oferi unui student experiență relevantă în domeniul său de studiu, iar în timpul în care aceștia dobândesc experiență practică, s-ar putea să-ți dai seama că ai dat peste un om foarte talentat, compatibil cu echipa ta. Un student cu potențial poate deveni un angajat de valoare în organizație cu puțin sprijin din partea companiei.

ÎN INCHEIERE…

Angajarea unui student poate fi o decizie excelentă de business. Tinerii sunt dornici să învețe, să acumuleze experiență și au cunoștințe de care poate tu și organizația ta puteți beneficia. Să oferi o oportunitate de angajare unui student cu potențial se va dovedi a fi o decizie înțelaptă pe termen lung pentru afacerea ta. Ține cont doar să fii înțelegător cu flexibilitatea de care ei au nevoie pentru finalizarea studiilor și concentrează-te pe dezvoltarea unor programe solide de mentorship în interiorul companiei. 

Vrei să atragi noi talente în compania ta? Ia legătura cu un consultant în recrutare din echipa Evolve Today și hai să găsim oamenii potriviți pe care să-i atragem în echipa ta de profesioniști. 

Post a Comment