Bucharest, Romania
[email protected]
+40 725 161 883
Follow Us

Cum să-ți redactezi corect un CV de angajare în 2021. Sfaturi de la un specialist în recrutare.

Să obții jobul pe care l-ai visat poate părea o sarcină imposibilă. Însă, un model de CV bine realizat poate să-ți ofere un avantaj real, să te scoată în evidență și să-ți aducă mai multe șanse de angajare. Te poate ajuta să te diferențiezi în fața competitorilor tăi pentru un loc de muncă în timpul unui proces de recrutare specialiști.

Te întrebi cum să-ți redactezi un CV profesional pentru angajare sau ai petrecut ore, zile sau chiar săptămâni pentru pregătirea CV-ului? Ai căutat fontul perfect și formulările optime care să-ți aducă jobul la care aspiri? Adevărul dureros este că un recruiter se uită la CV pentru câteva secunde in procesul de selectie a candidatilor, după care trece mai departe. Indiferent de punctul în care te aflii în carieră, în ce stadiu ești cu evoluția profesională, facă ești junior sau aplici pentru roluri de specialist, felul în care este redactat CV-ul tău este foarte important.

Potrivit unui studiu realizat de o agenție de recrutare din SUA, un specialist în recrutare petrece în medie 6 secunde analizând un CV. 

Tocmai din acest motiv, realizarea CV-ului necesită atenție, optimizare, finisare și perfecționare. În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi despre cum să-ți redactezi un CV atragător, din perspectiva unui recruiter din echipa Evolve Today.

Creativitatea excesivă nu este necesară într-un CV de angajare.

Nu trebuie să reinventezi roata atunci când redactezi un CV profesional. Recruiterul are o hartă mentală a structurii unui CV, de aceea este recomandat să mergi pe o structură clasică, ierarhică în care să incluzi informații clare, ușor de parcurs: numele, poziția curentă și compania la care lucrezi, companiile anterioare la care ai lucrat și perioadele, după care educația. 

Folosește cuvinte cheie atunci când redactezi CV-ul.

Știai că unii recruiteri folosesc software-uri pentru a filtra aplicațiile pentru un job? Recruiterul poate căuta cuvinte cheie specifice legate de rol și să contacteze candidatii cu CV-urile care corespund căutării. De aceea este vital să-ți redactezi CV-ul având în minte rolul specific la care aplici și obiectivul profesional. Include cuvinte cheie care se regăsesc în job description sau în anunțul de angajare. 

Include un sumar cu experiența profesională la începutul CV-ului.

CV-ul este în mare parte sub formă de listă – asta înseamnă că un sumar de început este oportunitatea ta să pui accentul pe cele mai impresionante calificări și să-ți arăți personalitatea, pasiunea și motivația în față specialistului de resurse umane (și să te încadrezi în cele câteva secunde despre care am discutat puțin mai sus).

Renunță la detalii despre educație sau experiență profesională din istoria prea îndepărtată.

O regulă de bază este că dacă ai absolvit o formă de învățământ acum peste 15 ani, nu mai este nevoie să incluzi datele. Pur și simplu listează forma de învățământ și calificarea obținută. De asemenea, dacă ești în câmpul muncii de mulți ani, nu este nevoie să incluzi fiecare job pe care l-ai făcut în istoricul profesional. Se recomandă să incluzi activitatea profesională din ultimii 10-15 ani, maximum.

Lungimea CV-ului nu trebuie să depăsească 2-3 pagini, deci spațiul pe care îl ai este limitat. Folosește-l înțelept să-ți scoți în evidență abilitățile cele mai relevante pentru jobul la care vrei să aplici.

Acordă atenție maximă job description-ului. 

Toate indiciile pentru redactarea corectă a CV-ului se află în job description, deci citește cu atenție de la cap la coadă. Ia notițe, fă bullet points și subliniază tot ce poți acoperi din JD și ce nu poți. Scoate în față experiența și abilitățile care te fac un candidat potrivit pentru acel rol specific și cum input-ul tău va fi de impact în compania la care aplici.

Specialistul de recrutare are abilitatea de a scana rapid pentru a identifica informațiile relevante și cuvintele cheie, deci va aprecia dacă ți-ai făcut temele înainte să aplici la un job.

Evită pe cât posibil clișeele din CV-ul de angajare.

În terminologia folosită în redactarea CV-ului există o serie de cuvinte și expresii expirate, care nu mai atrag atenția celor care-l citesc. De exemplu “pasionat” , “team player” cu bune abilități de comunicare și “orientat spre rezultate” sunt condiții de bază în orice domeniu de activitate, iar recruiterii nu mai sunt impresionați de aceste cuvinte. 

Mai bine oferă exemple concrete prin care ți-ai folosit abilitățile de bun comunicator, include rezultatele muncii în echipă și formulează-ți introducerea astfel încât să reiasă pasiunea de la sine.

Apelează la un profesionist sau la un tool de redactare CV online.

Există enorm de multe resurse online – de la tool-uri care te ajută să-ți redactezi CV-ul într-un design atragător (vezi aici o listă),specialiști de recrutare care sunt dispuși să-și ofere consultanța in redactarea CV-ului sau servicii de scriere a CV-ului.

Vrei să iei legătura cu un specialist în recrutare care să te pună în legătură cu cei mai buni angajatori de pe piață? Agenția de recrutare Evolve Today are o echipă profesionistă de recruiteri care te poate ajuta cu redactarea CV-ului profesional și să-ți ofere consultanță pregătire inteviu. În plus, avem o listă de joburi deschise din diverse domenii pe care o poți accesa aici

Îți oferim toată susținerea pentru un proces de recrutare care să decurgă perfect. Dă-ne un semn și hai să stabilim o discuție. 

Post a Comment