Bucharest, Romania
office@evolvetoday.ro
+40 725 161 883
Follow Us

Cum să organizezi secret Santa Remote

Se apropie sărbătorile și odată cu ele, mult așteptatele schimburi de cadouri între colegi. Cum întâlnirile la birou sunt tot mai puține, colegii lucrează la distanță și multe dintre companii și-au desființat birourile fizice, tradițiile anuale sunt puse în dificultate. Vestea bună este ca avem la dispoziție tehnologia ca alternativă de organizare a unei petreceri virtuale de Secret Santa care să mențină vie atmosfera de sărbători în ultimele zile muncitoare din an.

Chiar dacă sentimentul nu va fi la fel ca atunci când oferi un dar în persoană, magia Moșului se transmite anul acesta chiar și prin Zoom. Mai jos ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute să organizezi cu succes o petrecere virtuală.

De ce contează?

Poate te gândești că e final de an, că nu a fost deloc un an ușor și că nu-ți mai arde de petreceri. Înțelegem. Însă tocmai acesta este motivul pentru care momentele de sărbătoare sunt importante. Ai lucrat din greu tot anul, ai trecut prin provocări, schimbări, ai fost scos complet din zona ta de confort și obligat să te adaptezi la un nou normal. Și colegii tăi au trecut prin același lucru, crede-ne! O întâlnire nonformală poate să liniștească unele tensiuni și să încheie anul pe o notă pozitivă.

O petrecere este cu atât mai mai important pentru echipele remote, pentru că le dă șansa să se reconecteze și le dă un motiv bun să dea drumul la camera video, poate chiar și să se schimbe din pijamele. 🙂

Care sunt regulile

Probabil ești deja familiarizat cu Secret Santa: fiecare participant alege un bilețel pe care este scris un nume. Aceea este persoana pentru care vei cumpăra un cadou. Cel care primește cadoul trebuie să-l deschidă și să ghicească cine i l-a oferit. 

Pentru a organiza asta remote, te poți folosi de o platformă online, cum ar fi Secret Santa Organizer sau Elfster. Fiecare participant se înscrie online, iar platformă alocă nume aleatoriu. Apoi cadourile sunt trimise prin curier. Elfster de exemplu îți cere să introduci o dată, un buget și o listă de participanți. Permite participanților să-și pună preferințe de cadou care să-i ajute pe ceilalți să le aleaga ceva potrivit. DrawNames este un generator care îți permite să refolosești listele de Secret Santa în fiecare an și se asigură să nu aibă loc repetiții în realizarea perechilor. Gifster este un site și o aplicație, care permite participanților să includă și un wishlist cu lnk-uri către magazinele de unde pot fi cumpărate

Setează o dată și un buget pentru cadou

Bugetul pentru Secret Santa este diferit în funcție de echipă, nivelul de venit și entuziasmul pentru acest eveniment. Stabilește o sumă modică pentru a include toate nivelele de venituri din organizație și alege o dată în care se vor trimite cadourile. 

Livrează cadourile

Cum ascunderea cadoului sub brad nu mai este o varianta, echipa va trebui să trimită pachetele prin curier. Pentru a evita riscul de a fi descoperită identitatea lui Secret Santa, folosește adresa companiei ca adresa pentru retur, in caz că e nevoie. Astfel misterul rămâne intact!

Despachetarea cadourilor

Dacă totul a mers conform planului, ai ajuns la momentul evenimentului. Organizează o ședință video în care fiecare își desface cadoul și încearcă să ghicească numele persoanei din partea căreia l-a primit.

În concluzie…

Trăim vremuri ciudate. Munca se schimbă, sărbătorile se schimbă, interacțiunile între oameni se schimbă. Însă nevoia de a fi conectat cu oamenii alături de care muncești nu se schimbă, iar un Secret Santa remote poate fi o bună metodă să te reconectezi cu colegii spre final de an. Până la urmă, bucuria unui cadou nu se schimbă niciodată.

Echipa ta cum sărbătorește anul acesta?

Post a Comment