Categorii
Angajare Cultură organizațională Interivuri Recrutare

6 motive pentru care ai nevoie de un specialist HR în planificarea forței de muncă

Planificarea și organizarea forței de muncă sunt unele dintre cele mai arzătoare probleme din interiorul companiilor, mai ales în contextul pandemiei, când mulți oameni și-au pierdut locul de muncă și sunt reticenți să revină la un job, sau nu au abilitățile necesare să se angajeze pe roluri disponibile. În 2021, războiul pentru angajarea de profesioniști talentați a căptătat un nou înțeles.

Procesul de planificare constă în anticiparea trendurilor și gestionarea resurselor umane pentru a evita surplusuri sau lipsuri de personal într-o echipă. Toată această planificare are ca rol evitarea nevoii de a renunța la oameni sau de a face angajări nepotrivite sub presiune. 

Prin planificarea forței de muncă se asigură echipelor un număr potrivit de oameni, cu abilitățile potrivite, puși în echipa potrivită, la momentul potrivit. Procesul înglobează aspecte ca monitorizarea aspectelor demografice, culturale, managementul de talente, eficientizarea costurilor și permite organizațiilor să fie pregătite pentru viitor.

Așadar, de ce ai nevoie de un specialist în resurse umane pentru planificarea forței de muncă în 2021? În acest articol vei găsi 6 argumente.

1.

Recruiterii sunt cei mai la curent cu trendurile pieței, cunosc nevoile și preocupările candidaților și pot construi un profil al candidatului ideal, pentru a facilita gasirea oamenilor potriviți. Sunt în măsură sa contribuie cu insight-uri pe care managementul să le folosească pentru a lua decizii informate în direcția planificării strategice a forței de muncă. Mai mult, pot fi sursa unor informații prețioase despre alocarea oamenilor resursă la locul potrivit prin capacitatea lor de a identifica oameniii care au potențialul să dobândească abilități noi. 

2.

Datorită experienței, specialiștii HR pot formula prognoze cu privire la fluxul de angajați în companie si pot dezvolta strategii prin care sa micsoreze rata de turnover a talentelor de top.

3.

Specialistul HR este prima fereastră a organizației cu exteriorul și controlează multe aspecte ale branding-ului de angajator.

4.

Un specialist în recrutare poate oferi consultanța necesară pentru gestionarea reîntoarcerii la birou sau pentru adaptarea la un stil de muncă remote sau hibrid. Hiring managerii au o înțelegere mai profundă asupra motivațiilor oamenilor și pot sfătui managementul pentru a spori satisfacția angajaților pentru păstrarea acestora in echipă.

5.

De multe ori companiile au așteptări false cu privire la timpul și efortul care trebuie alocat pentru a găsi și a recruta oamenii potriviți pe rolurile de specialisti, ceea ce poate duce la perioade lungi de timp în care un post cheie rămâne vacant. Specialiștii HR pot ajuta companiile să seteze așteptări realiste cu privire la procesele de recrutare și selecție de personal. Ei dețin uneltele necesare prin care să ocupe din timp aceste goluri, ca workflow-ul intern să rămână concentrat pe atingerea obiectivelor companiei.

Specialiștii HR pot facilita ulterior procesului de recrutare și procesul de inductie sau pot dezvolta proceduri de retentie a noilor angajati.

6.

Specialiștii de HR pot identifica oportunitățile de recrutare roluri specialiști din intern și pot dezvălui care sunt angajații suficient de motivați să dezvolte noi abilități și să ocupe un nou rol în organizație. Pe scurt, ai nevoie de un manager de resurse umane pentru identificarea oportunitatilor de evolutie profesională pentru angajați.

În concluzie.

Profesioniștii în recrutare au mult mai multe abilități decât recrutarea; pot avea un rol strategic în planificarea forței de muncă prin prisma accesului lor la insight-uri valoroase și portița de comunicare mereu deschisă între ei și forța de muncă. Această abordare este benefică pentru organizațiile performante care își doresc să creeze o planificare strategică a forței de muncă. Cu ajutorul specialiștilor HR, managerii pot obține acces la date și insight-uri care să le ofere suportul pentru a lua cele mai bune decizii pentru viitorul companiei.

Vrei să iei legătura cu un specialist în recrutare? Echipa Evolve Today îți stă la dispoziție cu servicii complete și consultanță de specialitate. Contactează-ne aici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *