Bucharest, Romania
office@evolvetoday.ro
+40 725 161 883
Follow Us

Idei despre cum să-ți faci angajații să se simtă apreciați

Atunci când oamenii se simt apreciați, e mai probabil să rămână loiali unei organizații, chiar dacă nu este una perfectă. Sentimentul de satisfacție la locul de muncă crește performanța, deci angajatorii trebuie să caute metode prin care să-i facă pe angajați să se simtă prețuiți. Și pe bune, nu doar “de formă”. Gesturile de apreciere care nu sunt autentice, nu creează nici un impact. Orice formă de recompensă: fie verbală, materială sau în scris – trebuie să fie specifică, personalizată pentru fiecare om.

Multe companii au programe de recunoaștere standardizate care de obicei stârnesc reacții de tipul ochi dați peste cap. În loc să le ofere oamenilor un sentiment de apartenență și apreciere, mesajele și cadourile generice nu fac decât să accentueze sentimentul că “nimeni nu-i special”.

Așadar, ți-am pregătit 10 idei despre cum să-ți faci oamenii din echipă să se simtă apreciați:

Recunoaște munca bine făcută

Munca bine făcută și rezultatele bune nu trebuie să treacă neobservate. Recunoașterea poate să ia multe forme: ședințe 1 la 1, discuții de grup, măriri sau bonusuri, un post-it lăsat pe monitor. De multe ori, cele mai simple gesturi și mesaje sunt cele mai de impact pentru oameni. Poți scrie despre angajați pe blogul companiei, în newsletter sau pe rețelele de socializare. Toate canalele sunt cu minimum de investiție și maximum de impact.

Oferă feedback echilibrat

Angajații au nevoie să știe ce fac bine și ce pot îmbunătăți. Un studiu publicat de Harvard a dezvăluit că feedback-ul echilibrat (pozitiv și constructiv, de dezvoltare) a fost unul dintre aspectele cele mai prețuite de angajați. Atenție însă și la tipologia fiecărui angajat și tipul de feedback care funcționează pentru el. Dacă pentru unii tehnica sandwich (1 feedback pozitiv, 1 feedback constructiv, 1 feedback pozitiv) dă rezultate, pe alții îi bagă în ceață. Cel mai bine este să dai un feedback echilibrat, cu o delimitare clară între pozitiv și negativ.

Scrie o recomandare pe Linkedin

Recomandările din partea managerilor sunt personale și o adevărată recunoaștere a eforturilor. Este un gest simplu care transmite aprecierea față de un coleg de echipă și le arată că îți pasă de succesul lor prezent și viitor. Linkedin e cartea de vizită a unui profesionist, iar recomandările îi cresc credibilitatea exponențial. O recomandare pe Linkedin este foarte valoroasă pe piața muncii – o adevărată recunoaștere publică. 

Sărbătorește succesul din afara companiei

Hai să ne amintim că oamenii au o viață și în afara locului de muncă. Felicită-le succesele personale ca un mod de a-ți păsa de ei ca oameni, nu doar ca angajați. Un maraton finalizat cu succes, o logodnă, un copil sau o certificare obținută sunt doar câteva momente care merită aplaudate. 

Fă un upgrade al facilităților din birou

Aruncă o privire în jur și vezi dacă este ceva care provoacă nemulțumire și poate fi rezolvat. Fie că vorbim despre înlocuirea scaunelor de birou cu unele mai confortabile sau înlocuirea mașinii de cafea cu una care face espresso mai bun – sunt detalii care îi fac pe oameni să se simtă apreciați și să fie mai confortabili la locul de muncă. 

Vinerea de vară

Indiferent de industrie, angajatorii au început să găsească tot felul de beneficii care să-i diferențieze de competiție. Dintre câte am auzit, vinerea de vară e probabil printre preferate. Fix cum sună, vinerea de vară este o variantă de program flexibil de vineri care permite angajaților să plece puțin mai devreme de la muncă vinerea, și să se bucure de un weekend puțin prelungit. Sună bine, nu-i așa?

Oferă oportunități de dezvoltare

Oamenii au nevoie de certitudine legată de viitorul carierei. Atunci când managerii își iau din timp să discute cu angajații despre oportunități de creștere și dezvoltare sau oferă acces la proiecte mai provocatoare, gestul este interpretat ca dovadă că oamenii sunt apreciați și că le este recunoscută valoarea în cadrul companiei. Identifică nevoile din cadrul echipei și propune participarea la un training, curs de dezvoltare sau de limbă străină.

Din când în când, o pauză dulce

Deserturile sunt o formă comună de apreciere, dar dacă mergi un pas înainte și descoperi care sunt preferatele colegilor, ai dat lovitura. Dacă există o pasiune comună pentru gogoși, fă o surpriză tuturor și hai cu o cutie de gogoși la birou. Poți chiar să-i întrebi în procesul de onboarding ce dulciuri preferă și folosește-te de informația asta cu prima ocazie. 

Fă-ți timp pentru discuții informale

Discuțiile de tipul “bună dimineața, cum ești astăzi?” sunt apreciate când vin din partea managerilor (mai ales dacă sunt autentice). Chiar dacă ai un program încărcat și discuțiile cu colegii par o încărcătură de timp suplimentară, gândește-te că au un impact imens asupra felului în care oamenii se simt la birou. Creează niște contexte în care să stai de vorbă cu echipa, află cum se mai simt oamenii, ce provocări au – și vei observa o îmbunătățire în atmosfera din firmă. 

În concluzie,

Nu există soluții universal valabile pentru toate companiile și toate echipele. Aceste sfaturi se pot preta pentru unii, dar recomandarea noastră este să încerci să afli care sunt “pain points” la tine în organizație și să le adresezi. Formele de recunoaștere și apreciere care vin natural, sunt documentate și personalizate pentru un om sunt rețeta sigură pentru un rezultat de succes.

Tu cum îți faci echipa să se simtă apreciată?

Post a Comment