Bucharest, Romania
office@evolvetoday.ro
+40 725 161 883
Follow Us

Funcționalităti Linkedin pe care (poate) nu le cunoști încă

Linkedin este de departe cea mai extinsă rețea profesională din lume (cu peste 760 milioane de utilizatori și peste 260 de milioane de utilizatori activi lunar) și un loc excelent în care să cunoști oameni noi, să-ți faci conexiuni și să descoperi noi oportunități de carieră și business. Având în vedere ritmul alert în care platforma a crescut și s-a dezvoltat, este posibil să fi ratat câteva funcționalități și ponturi utile, așa că azi vom vorbi despre ele.

Îți poți invita conexiunile să-ți aprecieze pagina de business

Multe afaceri au dificultăți când încearcă să-și crească organic baza de fani pe pagina de Linkedin. Așadar, Linkedin a introdus opțiunea să-ți poți invita prietenii și conexiunile să-ți urmărească pagina de business.

Momentan, limita de invitatii este de 100/ lună, iar regula este că poți invita conexiunile o singură dată. Este important să faci o selecție și să trimiți invitațiile doar conexiunilor care crezi că pot fi interesate de ce are de oferit pagina respectivă și să eviți pe cât posibil spam-ul, pentru că știi și tu cât poate fi de enervant.

Linkedin live

Creșterea foarte rapidă a conținutului video pe Linkedin nu a rămas neobservată de creatorii platfomei, video-ul având șanse de 5 ori mai mari să stârnească conversații decât postărie statice și șanse de 20 de ori mai mari să fie redistribuit. Așa a luat naștere funcționalitatea Linkedin Live, prin care business-urile și persoanele fizice pot transmite video-uri în rețeaua lor, în timp real. Funcționalitatea este foarte similară cu cea din Facebook live; singurele diferențe fiind audiențele țintă ale celor două platforme.

Algoritmul din feed a fost optimizat

Atunci când decide ce conținut să-ți afișeze sau nu, Linkedin ia acum în considerare timpul pe care o persoană îl petrece uitându-se la acel conținut. Această schimbare are rolul să crească relevanța conținutului din feed, prin afișarea unor postări care au fost relevante pentru alți oameni din lista ta de conexiuni.

Ai opțiunea de a crea poll-uri

Pentru a crea un poll, un utilizator creează o postare și dă click pe “Create Poll”. Acest tip de postare îți permite sa faci micro-sondaje cu întrebări și patru variante de răspuns. După publicare, poll-ul poate rămâne public minimum 24 de ore, maximum 2 săptămâni. 

Partea bună este că îți poți menține conexiunile active, să le stârnești curiozitatea și să le provoci să interacționeze cu tine.

Evenimente online

Știai că ai opțiunea de a creea evenimente online pe pagina companiei? Cu evenimentele virtuale, poți găzdui sesiuni de transmitere live, astfel dispare nevoia de a fi prezent fizic (mai ales având în vedere restricțiile actuale).

Funcția Evenimente LinkedIn oferă membrilor o modalitate ușoară de a crea și de a se alătura evenimentelor profesionale care îi interesează, cum ar fi întâlniri între profesioniști, ateliere online, seminarii și multe altele. Membrii LinkedIn pot folosi această funcție pentru a găsi și a se alătura comunităților, pentru a-și dezvolta afacerea, pentru a se conecta cu alții și pentru a învăța lucruri noi.

Poti să-ți oprimizezi profilul pentru motoarele de căutare (SEO)

Regulile SEO se aplică și pentru profilele de Linkedin, deci este un aspect de luat în considerare. Dacă tot te-ai chinuit să-ți faci un profil atrăgător, presară-l cu mai multe cuvinte cheie relevante pentru industria și ocupația ta pentru a te face vizibil pe căutările din motoarele de căutare.

Înregistrarea numelui

Dacă ai un nume străin sau greu de pronunțat pentru ceilalți, Linkedin îți dă opțiunea să încarci pe profil o înregistrare audio cu numele tău. Această funcție te poate scoate din situația neplacută când un recruiter îți stârcește numele la telefon. Momentan această funcție este disponibilă doar din aplicația mobilă. Apasă pe creionul de “Edit” din dreptul numelui tău și de acolo vei putea înregistra numele.

Pentru tine care sunt cele mai intresante și utile funcționalități Linkedin? Spune-ne în secțiunea de comentarii!

Post a Comment