Bucharest, Romania
office@evolvetoday.ro
+40 725 161 883
Follow Us
CUM UMPLI UN GOL IN CV DUPA O PERIOADA DE PAUZA

Cum umpli un gol în CV dacă ai avut o perioadă de pauză

Pe parcursul evoluției profestionale există multe motive pentru care cineva ia o pauză de la muncă. Decizia de a începe o familie, o perioadă în care ai avut grijă de un membru al familiei, o problemă medicală, un an pentru finalizarea studiilor, încercarea de a începe o afacere pe cont propriu sau un an de călătorii – sunt doar câteva situații care pot interveni pe parcursul unei cariere. Însă, indiferent de motivul pe care l-ai avut, umplerea golurilor din CV poate fi o provocare, iar lipsa unei explicații te poate trage în jos în fața unui specialist în recrutare și implicit în procesul de găsire al unui loc de muncă.

În acest articol vom oferi câteva recomandări și sfaturi din perspectiva unei agenții de recrutare pentru redactarea CV-ului, acperirea golurilor din CV și susținerea unui interviu de angajare după o perioadă de pauză. 

1.Explică situația clar și pe scurt

Nu este nevoie să oferi multe informații personale, pentru un recruiter este suficientă o informație scurtă și la obiect. Pauzele în angajare se întâmplă, iar hiring managerii știu asta. Dacă ai ajuns la interviu, înseamnă că specialistul de recrutare a văzut în tine potențial. Astfel, dacă vine momentul să explici motivul pauzei trebuie să fi direct și sincer. Dacă încerci să minți sau te bâlbâi, va fi evident că vrei să ascunzi ceva, ceea ce atrage suspiciune.

Ca o regulă generală, când explici o pauză în istoricul de angajat, este important să fii onest cu privire la motivul acesteia. Orice înfloritură poate fi ușor verificată dacă angajatorul sună la fostul tău loc de muncă să ceară o referință. Ideal este să poziționezi pauza ca un lucru pozitiv care te-a ajutat să te dezvolți și te-a pregătit pentru o etapă din evoluția profesională.

2. Demonstrează că perioada respectivă s-a încheiat 

Angajatorul tău potențial nu vrea să riște să te angajeze ca să afle că vei avea nevoie în curând de o nouă pauză. Dacă primești job-ul, vor să știe că ești 100% pregătit să începi munca și că nu o să intevină alte probleme.

Explică că ești pregătit să reîncepi munca și că factorul te-a determinat să iei o pauză de la job a dispărut din peisaj. Vrei să dai dovadă de implicare și seriozitate în procesul de recrutare.

3. Fii proactiv în perioadele de pauză

Dacă ai probleme în găsirea unui loc de muncă și simți că pauzele din CV-ul tău sunt de vină, încearcă să faci ceva în privința asta. Folosește-te de timpul pe care îl iei să faci un curs, să intri într-un program de consiliere în carieră, mentoring, sau implică-te în acțiuni de voluntariat. Orice astfel de activitate proactivă demonstrează recruiterului sau angajatorului că îți folosești timpul cu rost și încerci să-ți dezvolți abilitățile. 

4. Formatarea CV-ului poate să te ajute

În formatul standard de CV poți include anii între care ai lucrat pe o poziție, în loc de luni specifice. De exemplu, în redactarea CV-ului profesional poți scrie ca interval 2017-2019 (în loc să pui mai 2017 – noiembrie 2019). Dacă următorul job a început câteva luni mai târziu, poți pune 2019-prezent, ceea ce face pauza mult mai puțin evidentă.

Dacă intervalele lipsă sunt pentru perioade scurte de timp (2-3 luni), specialistul de recrutare s-ar putea să treacă cu vederea. Ține cont totuși că poți fi întrebat despre date mai specifice în timpul interviurilor, deci fii totuși pregătit pentru interviul de angajare cu informația completă. 

Dacă ai nevoie de un tool pentru redactarea CV-ului îți recomandăm resume.io, enhancv.com sau visualcv.com.

5. Include în CV și experiențele din timpul pauzei

Poate în perioada ta pauză ai făcut freelancing, sau ai călătorit. Poate ai făcut voluntariat? Sau poate ai încercat să pornești un start-up (fără prea mare succes). Toate acele experiențe se iau în considerare și pot fi incluse în CV. Include-le în experiență ca pe restul job-urilor tale – cu titlu, descriere și perioade. Orice activitate care a contribuit la dezvoltarea ta personală sau profesională poate fi adăugată în CV și te poate diferenția în fața celorlalți candidați pentru acel loc de muncă. Dacă ai nevoie de ajutor, noi pe putem ajuta inclusiv cu consultanță pentru redactarea CV-ului și consultanță pregătire interviu.

În concluzie…

Amintește-ți că o pauză în carieră care este justificată este perfect ok. Nu este neobișnuit să existe un pauze între joburi în istoria unui angajat, iar hiring managerul caută doar să vadă în tine potențial, disponibilitate și entuziasm să revii într-un loc de muncă. 

Ai încredere în tine și fii sincer – aceste două calități te vor aduce departe în fața oricărui specialist HR de la angajator sau dintr-o agenție de recrutare. Cu cât mai devreme discuți cu recruiterul sau cu angajatorul despre asta, cu atât mai mult timp vei avea să te concentrezi pe calitățile și experiența ta relevante pentru acel job.

Dacă ai nevoie de un specialist, nu ezita să ne contactezi. Putem să-ți oferim servicii de consiliere și orientare în carieră, pregătire pentru interviu, consultanță în redactarea CV-ului și trasarea de obiective profesionale.

Post a Comment