Bucharest, Romania
office@evolvetoday.ro
+40 725 161 883
Follow Us

Cum știi dacă oferta de job pe care ai primit-o nu e pentru tine?

Ai primit o ofertă de job! Bravo, sigur ai trecut printr-un șir de experiențe și de emoții care te-au adus în acest punct. Acum, urmează altă provocare: trebuie să te decizi dacă vrei să accepți sau să refuzi politicos. Dacă în unele cazuri alegerea este evidentă, în altele cazuri, trebuie să-ți măsori foarte atent următoarea decizie. Fiecare rol nou vine cu avantaje și dezavantaje pentru că nu există două companii identice. Aici intervine partea ta în care trebuie să-ți cântărești opțiunile și să decizi dacă schimbarea este într-adevăr în mai bine.

De multe ori, îți vine greu să refuzi, mai ales dacă ești în căutări de mult timp și ai dedicat timp și energie în procesul de recrutare. Amintește-ți totuși că vei petrece o grămadă de ore la locul de muncă, iar un job pe care îl urăști te va face complet nefericit. 

Viața e prea scurtă să ai un job nasol, așa că ți-am pregătit o listă de pași care să te ajute să iei o decizie bună pentru tine 👇👇👇

Ai încredere în instinct și intuiție

Cifrele sunt importante, nu e nici o dezbatere aici. Însă pe lângă datele măsurabile ale problemei, ar fi indicat să iei în considerare și prima reacție pe care ai avut-o când ai primit oferta. Cum te-ai simțit în timpul interviului? Ce senzații ti-au trecut prin corp când ai deschis e-mailul? Sperai din suflet să iei jobul sau aveai un nod în stomac și ai fi preferat să aleagă pe altcineva? Primul instinct și intuiția te pot ghida spre o decizie care să fie în linie cu dorințele și aspirațiile tale profunde și te vor ține departe de decizii pe care sa le regreți amarnic peste 6 luni. Alegerea jobului potrivit este un mix dintre instinct și rațiune, deci ascultă-le cu atenție pe amândouă.

Image of hesitant unshaven european man with thick beard, holds chin, purses lips with clueless expressions Free Photo

Verifică și ce spun alții

Dacă ai ocazia să întâlnești niște potențiali colegi întreabă-i despre experiența lor la companie, înainte să dai un răspuns la oferta de angajare. Dacă ezită sau se chinuie să spună ceva pozitiv, FUGI! 🙂

Ideea este că trebuie să te gândești dacă valorile companiei sunt în linie cu valorile tale, iar asta merge mai departe de citirea conținutului de pe site-ul companiei. Încearcă să iei legătura cu foștii angajați, persoane care lucrează în organizații similare sau mentori. Poartă o discuție onestă cu managerul de recrutare și pune multe întrebări astfel încât să descoperi dacă acolo este cu adevărat locul tău.

Fii atent/a la semnele care indică un loc de muncă toxic

Procesul de recrutare specialiști poate fi destul de lung, deci ai destul timp sa observi dacă apar semne de avertizare. De exemplu, potențialul tău manager ți-a scris deja e-mailuri la ore din afara programului, sau poate colegii pe care i-ai întâlnit au fost răutăcioși. Felul în care ești tratat în prima zi poate să-ți dea indicii prețioase despre cum vei fi tratat și ca angajat și poate să te ghideze spre refuzul ofertei de angajare. 

Oferta financiară

Banii sunt cu siguranță un subiect de temelie când iei o decizie atât de importantă. Dacă de multe ori oameni caută poziții care le aduc mai multă satisfacție personală, sunt în linie cu direcția lor de creștere și cu valorile, nici banii nu ar trebui să fie pe locul 2.

Chiar și atunci când ai primit o ofertă care îți acoperă costul de trai, trebuie să analizezi dacă o sumă de bani este potrivită pentru cunoștințele și abilitățile tale și dacă este echilibrat, raportat la piața pe care activezi. Dacă nu ești mulțumit cu oferta pe care ai primit-o și ai încercat deja să negociezi fără succes, poate e iei legătura cu o agenție de recrutare și  să cauți mai departe.

Gândește-te dacă noua poziție te aduce mai aproape de obiectivul tău profesional

Dacă ești în căutare de job, probabil te-ai gândit deja la obiectivul tău în carieră. Să accepți o poziție înseamnă mai mult decât un titlu și o cifră de salarizare: trebuie să știi și când să refuzi și să te reorientezi. Gândește-te dacă responsabilitățile de la noul job sunt ceva ce ți-ar plăcea să faci full time, dacă mediul de lucru este plăcut și sigur. Ce sacrificii trebuie să faci dacă accepți acest rol? Sunt printre acele sacrificii unele pe care nu ești dispus să le faci pe termen lung?

Cum te ajută acest rol să ajungi mai aproape de obiectivul tău profesional? Te ajută să te dezvolți mai mult în direcția pe care ți-o dorești sau te ține pe loc? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să formulezi o decizie cu care să fii mulțumit.

Vezi dacă rolul este suficient de clar

În momentul în analizezi oferta de job, verifică dacă înțelegi în totalitate rolul și responsabilitățile pe care o să le ai. Dacă o companie nu îți poate defini rolul, sau nu e clar cum se vor măsura rezultatele muncii tale, nu este un semn bun. În acest caz trebuie să ceri clarificări de la potențialul angajator sau să te reorientezi.

Rolul este prea simplu sau prea complex pentru pregatirea ta

S-ar putea să te aventurezi într-o poveste cu final nefericit dacă noul rol este prea complex sau prea simplu pentru tine. Chiar dacă vrei noi provocări la următorul job, un nivel prea ridicat de complexitate pentru nivelul tău de pregatire s-ar putea sa vina ca o lovitură grea (mai ales dacă ai “înflorit” adevărul în CV și te simți cu musca pe căciulă 😉 ) . La fel, pe de alta parte, dacă rolul este prea ușor s-ar putea să te plictisești și să te plafonezi. Alegerea ar trebui să fie undeva la mijloc. Chiar dacă înveți, te adaptezi și evoluezi, încearcă să fii realist cu așteptările pe care le ai tu și compania angajatoare de la tine.

Nu reușești să găsești jobul potrivit pentru tine?

Te credem pe cuvânt, uneori parcă plantele pur și simplu nu se aliniază. De aceea te invităm să explorezi oferta noastră de roluri deschise din domenii diverse. 

Ia legătura cu un specialist în recrutare care să te pună în legătură cu următoarea ta provocare profesională. Intră în legătură cu un specialist în resurse umane aici. 

Post a Comment