Categorii
Angajare Cultură organizațională Interivuri Recrutare

Cum să alegi o agenție de recrutare potrivită pentru compania ta?

Recrutarea specialiștilor potriviți pentru o echipă într-un timp limitat poate fi (și este de cele mai multe ori) o provocare pentru multe companii. În acest caz, ideea de a colabora cu o agenție de recrutare apare e ca o “vestă de salvare” care pune în legătură angajatorul cu mai mulți candidați eligibili pentru un post.

Specialiștii din firmele de recrutare lucrează alături de business-uri din toate industriile și le ajută să identifice cei mai bine pregătiți și cei mai compatibili oameni pentru completarea echipei. Ajutorul din partea agenției de recrutare poate extrem de important, mai ales pentru companiile care nu au timpul sau resursele interne necesare să parcurgă tot procesul de recrutare și selecție personal, sau care vor să angajeze un volum mare de roluri specializate într-un interval de timp relativ scurt.

Nu este o noutate faptul că atragerea și retenția celor mai buni profesioniști de pe piață reprezintă un avantaj competitiv, iar lipsa oamenilor cheie își lasă amprenta atât asupra business-uri mari, cât și asupra startup-urilor. Pentru a obține acel avantaj competitiv și de a susține companiile să-ți atingă potențialul de dezvoltare, agențiile de recrutare eficiente vin în întâmpinarea angajatorilor cu abilitățile de talent acquisition necesare pentru a atrage candidații resursă.

Însă cum știi dacă o agenție de recrutare este potrivită pentru nevoia companiei tale de angajare a profesioniștilor? Cum te asiguri că există compatibilitate de viziune și că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor? Citește mai departe să descoperi câteva ponturi.

 

Realizează un brief cu nevoile tale de recrutare.

Primul pas în alegerea unei agenții de recrutare potrivite pentru angajare profesioniști este explicarea clară a nevoii de recrutare. Menționează care sunt așteptările tale, ce poziție în companie vrei să ocupi, de câți candidați ai nevoie, specificul industriei, abilitățile pe care le cauți (hard skills + soft skills) și deadline-ul pe care îl ai pentru ocuparea poziției. În funcție de criteriile de mai sus te vei putea orienta către o agenție specializată într-o anumită industrie, către un headhunter sau alt tip de serviciu de recrutare sau staffing.

 

Alege agenția în funcție de prioritățile de recrutare.

Ai nevoie să ocupi o poziție importantă de management, cauți un profesionist cu o specializare de nișa sau ai nevoie de un volum mare de angajați pentru un proiect pe termen scurt? În funcție de răspunsul la aceste întrebări vei putea identifica o agenție cu nivelul de expertiză necesar pentru a îndeplini sarcina. 

Unele agenții de recrutare se specializează (de exemplu în recrutare IT, companii de recrutare top management, executive search, headhunting, recrutare pentru industrii creative, industrii tehnice, recrutare roluri specialiști etc), iar altele păstrează o abordare generală. Dacă vrei recrutare middle management sau recrutare middle și top management vei avea nevoie să discuți cu o firmă de resurse umane specializată pentru acest nivel înalt de recrutare.

Află ce experiență are agenția sau recruiterul cu industria ta și dacă a mai interacționat cu persoane în roluri similare cu cel pe care îl cauți.

Află detalii despre serviciile noastre de recrutare și ia legătura cu noi dacă crezi că suntem echipa potrivită pentru tine.

 

Caută informații care atestă expertiza firmei de recrutare.

Atunci când cauți o firmă resurse umane sau un head hunter, este recomandat să cauți testimoniale și feedback de la alte persoane sau alte companii care au colaborat cu agenția  sau managerul de recrutare. Caută pe site-ul lor informații de genul: de câți ani sunt pe piață, cu ce clienți au lucrat în trecut, cu ce se diferențiază de competiție, dacă au mai recrutat pentru industria sau specializarea pe care tu o cauți. 

Vrei să vezi ce spun clienții noștri despre agenția de recrutare specialiști Evolve Today? Citește recenziile de pe site-ul nostru.

 

De ce să apelezi la o firmă de recrutare?

Primul și probabil cel mai important beneficiu de a colabora cu o agenție de recrutare este că elimini din start un task de pe lista ta care consumă foarte mult timp. Angajarea unui nou membru în echipă necesită research și analiză, comparații între CV-uri, email-uri, call-uri cu potențiali candidați, interviuri, negocieri și așa mai departe – ceea ce îți blochează timpul pe care îl poți aloca activităților care au un impact mai mare în dezvoltarea business-ului tău.

Dacă alegi să colaborezi cu o agenție serioasă de recrutare vei obține susținere unor recruiteri profesioniști pentru angajarea candidaților de top. Programul tău va fi mai eliberat, iar stresul de a organiza call-uri și interviuri se va ridica de pe umerii tăi. 

În plus, vei obține acces la un pool de candidați din care să alegi cel mai potrivit viitor coleg pentru echipa ta, vei contura mai bine profilul candidatului și vei beneficia de instrumente de evaluare a candidaților care poate nu sunt disponibile inhouse. Dacă vei colabora cu un recruiter cu experiență, procesul de recrutare se va scurta semnificativ, vei primi feedback la interviuri și vei putea face follow-up candidaților celor mai potriviți. Cu alte cuvinte, tu obții acces o selecție calitativă de candidați într-un timp mult mai scurt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *