Bucharest, Romania
office@evolvetoday.ro
+40 725 161 883
Follow Us

Ce înseamnă o cultură organizaționala family friendly în 2020

Pentru mulți dintre noi, familia ocupă o parte extrem de importantă din timpul și energia de care dispunem și până la urmă, este o parte centrală a vieții, iar companiile trebuie să ia în calcul toți acești factori. Dezvoltarea unei culturi organizaționale prietenoase pentru familiști denotă faptul că firma acceptă oamenii din echipa ta ca fiind oameni – nu doar angajați. Pentru că la finalul zilei, dacă nu reușești să oferi înțelegere și flexibilitate pentru cei care au nevoie, oamenii vor începe să caute un loc de muncă care le oferă.

Din păcate, multe startup-uri sau companii la început de drum nu țin cont de dezvoltarea unei culturi family-friendly, adesea pentru că fondatorii lor au început afacerea înainte să aibă copii. Însă, în competiția globală pentru talente, cele mai bine poziționate organizații sunt cele reușesc să se diferențieze prin beneficiile pe care le oferă angajaților, dintre care cele mai apreciate sunt cultura family-friendly și beneficiile care ajută la stabilirea echilibrului dintre muncă și viață personală. 

Așadar, ce trebuie să iei în considerare pentru o cultură family-friendly?

Flexibilitatea

Flexibilitatea în programul de muncă și munca de la distanță sunt doar două exemple la îndemână prin care angajații reușesc să-și îndeplinească cu succes responsabilitățile de părinte. Când te gândești să implementezi un astfel de program, inspiră-te de la companiile care folosesc cu suces aceste aranjamente și adaptează soluția pentru nevoile specifice ale echipei tale. Și nu trebuie să ghicești care sunt nevoile – întreabă-i pur și simplu,poartă o discuție cât se poate de deschisă cu membri echipei.

Munca de acasă și orele flexibile permit părinților să petreacă mai mult timp cu copiii mici, să rezolve mai ușor problemele familiei și să reducă din costurile pentru îngrijirea copiilor (afterschool, baby sitter etc.) 

Beneficiile concediului de maternitate/paternintate

Politica unui concediu parental bine plătit, care este suficient de lung, asigură părinților răgaz să se reîncarce, să se odihnească și să aibă grijă de aspectele personale. Și nu trebuie să punem accednt pe faptul că angajații odihniți sunt cei mai productivi, nu-i așa? 

Concediul de maternitate reprezintă concediul de care beneficiază salariatele care urmează să nască. Durata acestui tip de concediu este fixă și are un total de 126 de zile, acest total de zile este împărțit pe două perioade: Concediul prenatal (63 de zile) și Concediul postnatal (63 de zile). Pe lânga acest concediu, există și cel de creștere a copilului, care durează în mod normal 2 ani.

Ambii părinți, au drepturi în mod egal, la concediul și indemnizația de creștere a copilului în vârstă de până la doi ani (trei ani, în cazul copilului cu handicap). De asemenea beneficiază de indemnizație o persoană care a adoptat un copil, care are copilul în plasament sau plasament în regim de urgență, sau care a fost numit tutore. În situația acestora din urmă se are în vedere îndeplinirea condițiilor timp de 12 luni anterior, adopției, plasamentului, tutelei după caz. (Iflow, 2020)

Productivitate crescută, absenteismul redus, satisfacția sporită la job, eficiența organizațională îmbunătățită – acestea și alte beneficii pot fi obținute prin politici prietenoase cu familia, care ajută indivizii să realizeze un echilibru sănătos și productiv între viața profesională și viața profesională. Indiferent de dimensiunea și industria în care activează, toate organizațiile pot implementa politici de flexibilitate care să contribuie la echilibrul vieții de familie. 

Este important să ne amintim că un mediu favorabil familiei este important pentru toată lumea, indiferent de poziția în ierarhia companiei. Fondatorii și CEO pot simți greutatea lumii pe umerii lor, dar trebuie să mențină un echilibru, de dragul lor și al tuturor celorlalți. Angajații se vor simți liniștiți când vor vedea că cei din management se preocupă de bunăstarea familiei. Dacă echipa ta te vede plecând devreme la un recital școlar, vor ști că este în regulă ca aceștia să facă același lucru. Și când te vor vedea prezentând a doua zi dimineață unui nou client, vor vedea cum să o facă în mod responsabil.

Principalul este că angajatorii să discute și să colaboreze cu angajații lor cu privire la posibile opțiuni și soluții care să se potrivească nevoilor lor de părinți – doar astfel vom reuși să creștem generații noi care să aducă un plus de valoare omenirii și să ne păstrăm performanța la locul de muncă în continuare. Vrei să descoperi noi metode prin care să atragi și să menții talente de top în organizația ta? Contactează-ne și intră în legătură cu un expert recruiter din echipa Evolve Today.

Post a Comment