Bucharest, Romania
office@evolvetoday.ro
+40 725 161 883
Follow Us

Care este strategia ta de a atrage talente din tech în 2022?

Cum poti atrage talente din tech anul acesta? Piața forței de muncă este (tot mai) competitivă pentru multe tipuri de specialiști, în special pentru cei cu abilități tehnice. Cererea pentru talentele din domeniul tech este în continuă creștere, iar companiile au înțeles nevoia transformării digitale și a automatizării proceselor, astfel că, atât firmele de recrutare IT, cât și companiile non-tech au intrat în cursa pentru recrutarea specialistilor din industria tech.

Pentru a acoperi aceste roluri cu oameni cu adevărat competenți, ai nevoie de o strategie și un plan concret de recrutare de personal pe domeniul tech care să-ți pună compania pe radarul candidaților. Strategiile de talent aquisition au devenit o prioritate de top pentru managerii de resurse umane din companii- însă, recrutarea propriu-zisă a inginerilor, programatorilor, oamenilor de știință și a specialiștilor din alte domenii tehnice rămâne greu de implementat.

În acest articol vom discuta câteva strategii care te pot ajuta să atragi și să reții talente tech să lucreze pentru compania ta.

Oferă locuri de muncă independente de locație.

Pandemia a transformat telemunca într-o realitate aproape universal acceptată. „Dacă înainte angajatorii și specialiștii de recrutare se orientau doar către potențiali candidați în IT dintr-un anumit oraș, joburile din tech care permit munca remote au deschidere către un pool mult mai mare de oameni – atât de pe teritoriul țării cât și în afara ei.

Nu toată lumea dorește să locuiască în marile orașe unde majoritatea companiilor mari își au sediul. Munca remote a deschis o mulțime de oportunități atât pentru angajatori – să găsească mai mulți specialiști talentați, cât și pentru candidații în căutarea unei noi provocări profesionale. 

Investește în formarea de noi talente și în strategiile de mobilitate internă.

Strategia de “construiește nu cumpăra” este tot mai des discutată în industria tech și mai ales în strategia de atragere a talentelor. Dacă o companie nu poate găsi destui specialiști cu abilitățile necesare prin procesul de headhunting, de ce să nu identifice în interiorul companiei oameni care pot fi învățați aceste skill-uri, oferindu-le posibilitatea de reconversie profesionala? Sau de ce nu ar investi în tineri absolvenți în IT?

Programele de learning and development pot fi o parte importantă din soluție. 

Candidații interni care sunt încurajați să-și dezvolte abilitățile tehnice oferă pe lângă accesibilitate și beneficiul de a cunoaște deja operațiunile și cultura organizațională. Pe termen lung, sunt cei mai puternici candidați pentru recrutarea de top management.

Pentru a rămâne competitive pe piața tech, companiile trebuie să-și dezvolte strategii solide de mobilitate internă și să deschidă oportunități pentru evoluție în carieră candidaților interni cu potențial.

Mai mult, programele de learning & development inspiră și motivează angajații de top, reușind să consolideze retenția. Specialiștii talentați vor evita să se plafoneze și vor rămâne într-o companie pe joburile in IT atâta timp cât li se oferă oportunități de dezvoltare în carieră.

Construiește-ți o reputația de bun angajator în tech. 

Un studiu realizat de Stack Overflow a dezvăluit că majoritatea specialiștilor caută detalii despre companii pe site, în articolele de blog, în știri sau video-uri publicate pe rețelele de socializare. Acest lucru înseamnă că pentru a se poziționa ca un angajator de top, o companie trebuie să investească în brandul de angajator, în reputație și vizibilitate.

Conținutul specific și de calitate realizat de o companie poate crește vizibilitatea în motoarele de căutare. Temele abordate pot fi despre cultura organizațională, proiectele la care lucrează compania sau cele mai noi tehnologii adoptate de echipă. Nu încerca să vinzi prin conținut ci mai degrabă oferă-le informații valoroase pentru a le câștiga încrederea.

Eficientizează procesele de recrutare specialiști.

Dacă ai un proces de recrutare smart, vei avea șansa mai mari să atragi specialiștii de top. O experiență pozitivă a candidatului se traduce într-un nivel de satisfacție mai mare și șanse mai mari ca acel candidat să accepte oferta. Modul în care pandemia a schimbat procesul de recrutare a făcut ca interviurile video și automatizarea anumitor procese să fie indispensabilă. 

Interviurile pur tehnice trec și ele prin transformări, iar candidații sunt tot mai atrași de specialiști de recrutare care îi pun în fața unor provocări și scenarii din proiecte reale. 

Pe scurt, strategiile de atragere ale talentelor din tech și recrutare IT în 2022 trebuie să pună omul în centrul procesului de recrutare – să-i identifice nevoile, motivațiile, dorințele, aspirațiile și să găsească numitorul comun, iar confortul și conveniența companiei în procesul de recrutare rămâne în plan secund.

Post a Comment