Bucharest, Romania
office@evolvetoday.ro
+40 725 161 883
Follow Us

7 Motive pentru care nu ai primit jobul pe care ți l-ai dorit

“Ne pare rău, dar am decis să mergem mai departe cu un alt candidat…”  nu sunt chiar cuvintele pe care speri să le primești de la firma de recrutare; în nici un caz un răspuns pe care vrei să le auzi după un interviu.

Un răspuns negativ pentru un job dorit poate fi descurajant, știm. Însă motivele pentru care un angajator a spus “nu” pot fi foarte diferite, sau chiar surprizătoare uneori. Un refuz nu înseamnă că interviul nu a decurs bine sau că este ceva neînregulă cu tine. În timpul unui proces de recrutare pot apărea întorsături de situație sau chiar o reevaluare a priorităților de recrutare. 

Problema este că s-ar putea să nici nu afli niciodată de ce nu ai fost acceptat, pentru că o parte dintre managerii de recrutare nu se deranjează să dea feedback sau o explicație pentru care nu ai primit postul. Dacă te afli în această postură, iată care sunt câteva motive posibile pentru care n-ai primit jobul dorit: 

1. Nu a părut că îți dorești jobul cu adevărat

Unii candidați au dificultăți în a-și exprima entuziasmul pentru un job sau o companie. Uneori este important să se vadă că ești încântat/ă de poziție. De exemplu, dacă sunt doi candidați cu același nivel de pregătire care sunt în competiție pentru un rol, angajatorul poate să-și orienteze decizia în funcție de persoana care s-a arătat mai doritoare să preia acea poziție.

Poate ai uitat să faci follow-up. Asta e din nou un semn care denotă lipsă de interes. Recruiterii nu pierd vremea, iar dacă tu nu pari interesat cu adevărat, vor trece la următorul candidat. 

2. A apărut cineva cu mai multă experiență

Sigur, ai un CV puternic și ai avut o serie de interviuri excelente, totul a mers conform planului, însă se poate întâmpla să ai o competiție prea puternică. De exemplu, poți să fii la fel de bun din punct de vedere tehnic ca un alt candidat, însă celălalt să aibă mai multă experiență în industria angajatorului. Atunci nu mai încape îndoiala cine va fi ales.

Angajatorii vor prefera de cele mai multe ori să recruteze oameni care au experiență în industria lor și nu vor să-și asume riscul să angajeze din afara ei, decât dacă au nevoie foarte urgentă de cineva.

3. A părut că vrei un job pe termen scurt

Ai studiat marketing în facultate și ai un blog culinar cu 10.000 de cititori. Totul sună bine în teorie, însă dacă mergi la un interviu de customer service entry level pentru industria medicală, intervievatorul va avea suspiciuni că poate acesta nu este un job pe care îl vrei mai mult de câteva luni.

La un interviu este important să dovedești că îți dorești acea poziție și că ești dispus să excelezi pe termen lung. Dacă mergi la un interviu doar să obții un venit până găsești ceva mai bun, managerul de recrutare s-ar putea să te “miroasă” și să-ți refuze angajarea. 

Nimeni nu vrea să angajeze pe cineva care pleacă în câteva luni pentru că asta înseamnă timp și bani pierduți pentru companie.

4. Limbajul nonverbal te-a dat de gol

Poate ca o strângere de mână care nu a fost fermă va fi trecută cu vederea. Dar asta, în combinație cu lipsa de contact vizual, postură și un zâmbet forțat nu te va duce departe în timpul interviului. Dacă îți dorești cu adevărat un job, și limbajul corpului tău trebuie să transmită clar asta. Un limbaj nonverbal neadecvat este una dintre cele mai frecvente greșeli la interviu.

Poate că ai părut stresat, anxios, nu ți-ai dat jos haina… toate aceste detalii creează imaginea de ansamblu pe care recruiterul și-o face despre tine. Pe de altă parte, nici prea multă încredere nu este ok. Sfat pentru interviu: încearcă să eviți comportamente și formulări care sunt mai colocviale decât este cazul în timpul interviului.

5. Nu ai avut chimie cu recruiterul

Hai s-o zicem verde-n față: nu ai cum să fii plăcut de toată lumea tot timpul. Imposibil.

Să zicem că ai avut un interviu de succes, ai avut răspunsuri bune pentru toate întrebările, ai păstrat contactul vizual. Atunci de ce nu ai primit jobul? Nu a fost chimie.

Pe lângă prezentarea experienței tale, a rezultatelor excelente din pozițiile anterioare, studiile și cursurile pe care le-ai făcut, e bine să stabilești un raport și cu interlocutorul. Mulți specialiști de recrutare trebuie să facă “click” cu un candidat ca să știe că sunt alegerea potrivită. 

Dacă nu ai reușit să îți exprimi personalitatea și stilul, e greu pentru un angajator să-și imagineze cum ar fi să lucreze cu tine. Poate răspunsurile au fost prea generale sau n-ai reușit să te relaxezi. În orice caz, poți să te pregătești mai bine și data viitoare să încerci să fii mai relaxat și mai autentic.

6. Ai mințit în CV

Poate să fie tentant să înflorești adevărul în CV în încercarea de a te diferenția. Dar înainte să-ți folosești imaginația pentru lucruri rele, gândește-te la posibilele consecințe.

Chiar dacă ai reușit să treci de primele întrebări de interviu cu “mâța în sac”, următoarele etape mai tehnice te-au dat de gol. Poate te-ai bâlbâit când recruiterul te-a întrebat un detaliu despre o tehnologie sau ai dat un răspuns evaziv. În recrutare, ca și în restul aspectelor din viață, minciuna are picioare scurte. 

În timpul unui interviu de angajare încearcă să te diferențiezi prin abilități și skill-uri pe care le ai, în loc să pierzi vremea cu cele pe care nu le ai. 

7. Incompatibilitate cu echipa

Dacă pe hârtie jobul respectiv ți se potrivea ca o mănușă, este posibil să nu te fi potrivit acolo din punct de vedere integrare în echipă și soft skills, care pot fi greu de măsurat. Este posibil ca din procesul de recrutare să fi  reieșit că nu te-ai fi potrivi cu echipa din varii motive (stil de lucru, valori, lifestyle, simț al umorului etc). Poate managerul de recrutare a avut un “feeling” că ai un stil diferit de cel al echipei.

În încheiere…

Nu te lăsa deznădajduit! Jobul potrivit pentru tine se poate afla chiar la un click distanță. Cauți un loc de muncă sau o oportunitate de angajare? Vezi oferta noastră de joburi IT și multe alte roluri deschise aici. Dacă urmărești o evoluție profesională sau cauți consiliere în carieră, ia legătura cu un consilier profesionist aici. 

Vrei să-ți conturezi un CV care să te pună cu adevărat în valoare? Ia legătura cu un consilier vocațional sau un career coach din agenția de recrutare Evolve Today. 

Post a Comment