Bucharest, Romania
[email protected]
+40 725 161 883
Follow Us

5 sfaturi pentru un interviu de angajare video fără surprize neplăcute

Odată cu redeschiderea birourilor și întoarcerea la normal, companiile caută să mențină în continuare bunele practici dobândite pe timpul pandemiei, inclusiv recrutarea și munca remote. Iar un aspect al pieței de muncă remote care are un viitor promițător este interviul video. 81% dintre specialiștii de recrutare din toată lumea susțin că procesul de recrutare online va continua și post-Covid, iar 70% spun că va deveni noul standard, potrivit unui studiu realizat de LinkedIn.

Majoritatea companiilor, agențiile de recrutare dar angajații au observat beneficiile interviurilor și a evaluărilor virtuale: eficientizarea timpului și resurselor, eficiența și flexibilitatea.

În acest articol vom oferi câteva sfaturi pentru un interviu video care să decurgă fără surprize neplăcute.

1.Pregătește-te ca pentru un interviu de angajare față în față.

Chiar dacă interviul are loc online nu înseamnă că nu este la fel de real ca un interviu tradițional. Asta înseamnă că trebuie să faci research despre companie și rol și să te pregătești cu răspunsuri la potențialele întrebări. Reține că specialistul de recrutare poate să depisteze lipsa de pregătire și de entuziasm, chair dacă interviul este online.

Dacă nu ești obișnuit cu interviurile video, te poți simți puțin stânjenit la început, mai ales dacă îți poți vedea propria imagine. Exersează înainte și analizează dacă menții contactul vizual, dacă ai postura corectă și dacă limbajul non-verbal nu transmite ceva ce nu-ți dorești. 

2.Îmbracă-te să impresionezi exact ca la un interviu de angajare clasic.

Când te pregătești pentru interviul video, îmbracă-te ca și cum te-ai îmbrăca pentru un interviu față în față – din cap până în picioare. Acest lucru pe lângă că transmite seriozitate, îți va da încredere în tine. Știm că există tentația să fii mai puțin formal din cauza confortului de acasă, dar încearcă să nu trișezi cu sacou în partea de sus și pijamele în partea de jos, pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Alege o ținută care arată bine pe cameră și evită culorile prea aprinse sau cu imprimeuri care distrag atenția. 

3.Testează tehnologia înainte să pornești discuția cu recruiterul. 

Evită momentele stânjenitoare provocate de dificultățile tehnice și testează-ți laptopul, platforma, conexiunea la internet și orice formă de hardware folosești pentru interviu. Veritică dacă poți fii bine văzut și auzit. Setează-ți un username profesional (nu folosi nickname-ul pe care îl ai la jocurile video). Dacă nu ești sigur că totul funcționează optim, roagă un prieten să faca un scurt call cu tine pentru a verifica dacă echipamentul sau soft-ul sunt în regulă.

Dacă nu ai experiență cu platformele de videocall, nu-ți face griji. Exista multe variante bune și simplu de folosit, printre care se numără Zoom, Microsoft Teams, Skype, Google Hangouts și multe altele.

4.Alege un spațiu liniștit în care să ai interviul de angajare.

Ca totul să decurgă conform planului, spațiul în care se desfășoară interviul video trebuie să fie fără distracții. Comunicarea trebuie să decurgă normal, clar și pe cât posibil fără întreruperi. Așadar, fă tot posibilul să te ferești de zgomote din exterior, notificări ale telefonului sau ale laptopului.

Totuși, dacă există o șansă mare să fii întrerupt de ceva care este în afara controlului tău, cel mai bine este să menționezi asta de la început. De exemplu, dacă ai un cățel care s-ar putea să înceapă să latre, transmite acest lucru specialistului de recrutare, care va fi înțelegător cu siguranță.

Ideea este să rămâi profesionist și calm, chiar dacă apar situații neprevăzute. 

5.Folosește-te de limbajul non-verbal în conversația online cu recruiterul

Limbajul non-verbal este important în orice conversație, iar în cazul interviului video multe aspecte din el dispar. Este mai greu să menții contactul vizual sau să gesticulezi, deci trebuie să te folosești mai mult de expresiile feței. 

Atunci când ești față în față cu cineva poți să-ți dai seama dacă interlocutorul te ascultă cu atenție, însă în cazul interviului video, dacă ești prea static sau inexpresiv, recrutorul poate avea impresia că imaginea s-a blocat sau conexiunea ta la internet nu este bună. 

În încheiere.

Un interviu video are același scop cu un interviu clasic: să creezi o conexiune cu recrutorul și să-l convingi că tu ești persoana potrivită pentru acel job. Chiar dacă un interviu video pare mai puțin firesc la început, poate funcționa foarte bine atât pentru candidat cât și pentru specialistul de recrutare. Dacă ambele părți sunt implicate, procesul de recrutare poate fi unul lin, iar tu sa ajungi cu succes la locul de muncă dorit.

Ai nevoie de sesiuni de pregătire pentru interviu sau un specialist care să fie alături de tine în pregătirea pentru interviul de angajare? Poți apela cu încredere la serviciile noastre de consiliere în carieră prin care oferim sesiuni de pregătire și consultanță pregătire interviu.

Post a Comment