Categorii
Angajare Cultură organizațională Domeniul IT Interivuri Recrutare

5 podcasturi străine care te fac un profesionist mai bun

Daca tot e luna cadourilor, ne-am propus să-ți recomandăm 5 podcasturi internaționale care te pot ajuta să devi un profesionist mai bun. 

Podcasturile au devenit o resursă extrem de valoroasă care poate fi inclusă cu ușurință în viețile agitate, pline de task-uri, responsabilități și liste de to-do. Pe scurt, nu mai exista nici o scuză în calea dezvoltării profesioanale sau personale, pentru că podcasturile sunt o metoda de a “consuma” continut educativ foarte accesibilă. Le poti asculta în timp ce faci sport, în timp ce speli vasele sau plimbi câinele și au puterea să te transpună într-o stare pozitivă, să te inspire sau să-ți dea idei noi.

Dacă ți-ai dorit vreodată să ai un mentor în carieră mereu aproape pentru sfaturi, informații sau pur și simplu povești de viață, podcasturile sunt metoda prin care acest lucru devine posibil. 

Și dacă tot e luna cadourilor, ne-am propus să-ți recomandăm 5 podcasturi internaționale care te pot ajuta să devi un profesionist mai bun. 

How to be awesome at your job – Pete Mockaitis

Să “înflorești” în mediul competitiv din câmpul muncii necesită să-ți iei procesul de învățare și dezvoltare îm propriile mâini. Gazda podcastului, Pete Mockaitis a stat de vorbă cu peste 500 de profesioniști din organizații de elită, pentru a afla secretele care stau în spatele performanței lor. Acesta podcast te ajută să devi mai bun, să-ți dezvolți gândirea și abilitățile de colaborare. Vei afla informații despre cum să-ți dezvolți abilitățile de profesionist și să devii un rockstar la locul de muncă.

Your Next Move Podcast –  Kimberly Brown

Dacă ți-ai propus să treci la următorul nivel la locul de muncă într-un mod smart, acest podcast este făcut pentru tine. Kimberly Brown, autoarea cărții Next Move, Best Move: Transitioning Into a Career You’ll Love, îți oferă prin intermediul podcastului uneltele necesare prin care să-ți construiești o strategie în carieră. Cheia aici este să obții promovări și să-ți deschizi oportunităti, în timp ce îți menții un echilibru între carieră și viața personală. Brown oferă sfaturi practice și specifice care te pot ajuta în mod real.

Akimbo – Seth Godin

Seth Godin este autorul a peste 20 de best sellere si un blogger de un succes imens. Podcast lui se uita la fenomenele culturale dintr-o perspectivă diferită, pune întrebări importante și provoacă status quo-ul. Seth Godin este un personaj original care pune accent pe empatie, puterea poveștilor și a creativității de a schimba lumea. După ce vei asculta câteva episoade din podcastul lui, vei observa cum începi să gândești puțin diferit despre ce impact poți avea in lume. Un alt aspect important pe care îl abordează este eșecul, ca o modalitate de învățare care apare pe tot parcursul vieții.

The School of Greatness – Lewis Howes

Lewis Howes, un fost atlet și autor de best sellere New York Times, a creat un podcast cu peste 1000 de episoade în care explorează care sunt calitățile comune ale persoanelor de succes. Podcastul lui este o resursă extrem de valoroasă care prezintă poveștile celor mai importanți oameni de business, celebrități sau sportivi.

Fiecare episod este un interviu cu persoane de succes din domeniul antreprenoriatului, a sănătății, mindset, relații și așa mai departe. Episoadele au și o varianta scurtă de 5 minute, în care poți asculta pe scurt despre ce este episodul și să descoperi dacă este relevant pentru tine.

Career Talk: Learn — Grow — Thrive – Stephanie Dennis

Stephanie Dennis este o specialistă în recrutare, care se folosește de expertiza ei pentru a-ți oferi sfaturi relevante pentru evoluția în carieră. Tonul ei light, prietenos face podcastul ușor de ascultat, iar informațiile pe care le obții de la ea te pot ajuta, indiferent de stadiul în care te afli în cariera ta. De la cum să cauți joburile potrivite, la cum să te descurci mai bine la interviu și până la escaladarea ierarhiei organizaționale, Stephanie are insight-uri valoroase pentru fiecare profesionist.

 

Care sunt podcasturile tale preferate? Lasă-ne link către episoadele care te-au impresionat cel mai mult în secțiunea de comentarii.

Într-un articol viitor vom selecta câteva dintre podcasturile noatre preferate din România, deci urmărește-te în continuare pe blogul Evolve Today.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *